DJEČIJI TRENINZI OD SEPTEMBRA

classes-kids-curisco

U poslednje vrijeme svjedoci smo užurbanog načina života koje ostavlja negativne posledice na sve, pa i na djecu. Nedostatak fizičke aktivnosti, nošenje teških školskih torbi, višesatno sjedenje ispred računara kao i nezdrava (brza) hrana, samo su neki od uzroka masovne pojave deformiteta kičmenog stuba, ravnih stopala kao i pretilosti.

Iz gore pomenutih a i mnogih drugih razloga preporučivo je djecu uključiti u sportske aktivnosti. Zašto odabrati borilačke vještine a ne neki od ekipnih sportova je pitanje koje postavlja veliki broj roditelja.
Velika razlika između borilačkih veština i ekipnih sportova je u tome što nećete morati svom djetetu da objašnjavate zbog čega nije u ekipi, ili zašto mora da igra na poziciji koju ne voli ili mu ne odgovara. U borilačkim vještinama uspjeh se mjeri pojedinačnim kvalitetima i svi imaju podjednaku šansu da se pokažu i napreduju, bez obzira na status roditelja, privilegije kod trenera i sl. Na ovaj način djeca uče da svaki uspjeh zavisi od njihovog truda i zalaganja i da im to niko ne može osporiti, što im daje posebnu životnu snagu i van treninga.

Rangiranje po pojasevima je takođe korisno jer daje dodatni motiv i tjera vježbače na stalno usavršavanje.
Isto tako nepodeljenost po polovima omogućuje da vam i sin i ćerka vježbaju zajedno, a u mnogim klubovima je omogućeno da se i roditelji uključe u trening što može biti posebno zanimljivo.

Zašto odabrati baš Kapueru?

Kapuera osim što doprinosi pravilnom razvoju kostiju i mišića, takođe razvija motoričke sposobnosti, jačanje odbrambene sposobnosti organizma te poboljšanje cirkulacije.
Kapuera može biti vrlo korisna u ličnom usavršavanju i razvijanju komunikacije, jer univerzalnim jezikom muzike i pokreta ona podstiče razvoj fizičkih i mentalnih vještina: opažanje, reflekse, samopouzdanje, poštovanje drugoga, samokontrolu, snagu, ravnotežu…

Kapuera nas uči da kontrolišemo emocije i da ponekada moramo da se suočimo sa najdubljim strahovima da bi spoznali sebe. Zato se ona može shvatiti i kao slika svakodnevnog života, punog uspona i padova. Kapuera stoga čini da se osećamo srećnijim, ispunjenijim i spremnijim za svakodnevna iskušenja.

Naročito je dobra za djecu zato što aktivira čitavo tijelo tako da ono postaje čvrsto, gipko i elastično i podstiče razvoj motoričkih i  intelektualnih sposobnosti djece kao i razvoj emocionalne inteligencije i socijalizacije.
Zbog prisustva muzike kao sastavnog dijela kapuere deca razvijaju muzikalnost, ritmičnost, stiču osećaj pripadnosti grupi kao i emotivne zrelosti. Jezik kapuere je portugalski tako da vježbajući kapueru deca uče osnove ovog prelijepog jezika, a svirajući kapuera instrumente postaju svestranije i kreativnije ličnosti.

Dođite, probajte i sigurno ćete je zavoljeti isto kao i vaša djeca!

PRIJAVE I UPIS POČINJU 19 AVGUSTA